Nattvasekonserten kom emellan alla fröpåsar!

 Ja, vi bestämde hastigt och lustigt att vi nu efter 3 års paus med denna insamlings konsert till "glädja barn i Mora", att köra konserten i år igen. Insamlingen går till ett projekt som Rotary har för att hjälpa barnfamiljer som har det svårt i Mora!

Foto: Zigge Frejs

Vi har flera samarbetspartners : Rotary, Svenska kyrkan Mora församling, Masen, Utanför ramen, Tomteland, Vasaloppet, Ljudfirman Lumax tror jag dom hette och så givetvis alla artister och dansare. Man vet ju aldrig hur mycket folk det kommer, speciellt när man väljer den tiden som vi gjort: insläpp kl:22:00 och konserten som började 22:30 och pågick till midnatt. Det var kö långt bort till gågatan  och i stort sett fullsatt!

Men vi, det är ju jag, Camilla Collett och Katarina Sakrison som har rott ihop allting till denna konsert. 
Givetvis sjunger vi alltid något. Man ser nästan på klänningarna vad vi sjöng: Let it go ur Frost. Till hjälp hade vi M&M:s underbara dansare.
En massa andra fantastiska lokala artister som: Elderwoods, Sabri, Kärn & Floden, Älvokaffe, Morakören under ledning av Carina Nygard, M & M dansskola , Tant Raffa och så Högvilt!

Morakören

Högvilt lade ned sin verksamhet 2006 efter många års turnerande och showande tillsammans, dryga 13 år. Vi spelade mest för storföretag runt om i Sverige halv professionellt eftersom dom flesta av oss ville ha kvar sitt vanliga arbete. Mellan 4-6 killar i bandet, mest 4 och mellan 4-8 tjejer. (tanter:) ) Man kan väl säga att grunden i Högvilt ändå är Tant Raffa, för vår trio fanns innan Högvilt fast med annat namn och efter att Högvilt la ner så fortsatte vi som trio.

Fullt ös med Högvilt
Trodde väl aldrig att alla i högvilt utan tvekan skulle svara JA när jag presenterade min ide´för Katzon och Camilla att bjuda in Högvilt till konserten. Några har ju inte sjungit på typ 20 år! Så modigt och fantastiskt kul. När vi repade var det som att dra tillbaka tiden och förvånansvärt mycket fanns kvar i hårdisken i skallen!
Petra Kvännå, en av Sveriges bästa sångerskor, får konstant ståpäls av hennes röst.

Förutom henne och Tant Raffa består Högvilt av: Britta Östhol, Kristina Permander, Karin Larsson, Marie Engen, Fredrik Eriksson, Håkan Bälter, Per Floden´ och Mats Bender.

Nu är detta överstökat, en massa pengar till glädja barn i Mora, och en massa glädje tillskott i kroppen. Fokus blir nu något helt annat: mina frön, sådder, dahlia uppväckning och lite målning med akvarell! 
Ha det så gott i vårvintern!

Foton i detta inlägg då inte annat står: Robin Holland och Niklas Nouvel

Kommentarer