Fortsätt till huvudinnehåll

Hösten nalkas!

Mindre och mindre dahlior att klippa bort överblomning på.
Visst kämpar några dahlior på, men det är tungt åt dom och dom viker gärna ned sig.
Hösten tar tag i trädgården vare sig jag vill eller ej. Min kärleksört håller på att ruttna bort, tråkigt. Har aldrig haft problem med kärleksörten förut, kanske gillade den inte den här nya platsen eller så har den blivit påverkad av allt regn. 

Har en fullspäckad höst framför mig med jobb, renovering av framsidan, eldproduction och repetitioner som drar igång inför 20 upplagan av midvinterblot!
I hela 20 år har jag fått vara en del av denna produktion-hur kul som helst!
men det är även kul med lite andra sånguppdrag med fina musikanter!
Igår blev det två spelningar, en med herrarna ovan och ett bröllop med min vän och sångarkollega Katzon. Fick låna en fin grön klänning av henne, hon hade lika men blå.

I dag är det dock fortsättning av renovering av fula framsidan. Fasaden är nu vitmålad förutom brädorna upp mot taket, de ska vi byta ut till vitt nästa år. Bruna fula dörrarna är beställda nya fina gröna så idag ska jag försöka måla garageporten i samma gröna nyans. Meningen var även att ta bort hela altan och tak och bygga om det, men även det får vi lov att skjuta upp tills nästa år pga årets dåliga semesterväder. Måste hitta på något för soptunna och cyklar för det ser så fult ut när dom bara står ostrukturerat. Sedan är det bara foder och markis till det lilla fönstret!
Stor skillnad mot baksidan med all grönska!

Nästa helg blir det Åre marknad med våra produkter så nu ska jag ut och jobba lite :)

Så höstfint gjorde jag förra året, ska fixa fint igen om 2 helger för idag blir det målning. Ha det!


Kommentarer

  1. Hej Maria!
    Det har inte varit något bra väder för utomhus sysslor , som att måla. Men det växer fint i trädgården på grund av allt regn.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

SHOWTIME!

 Spelar inte så mycket nu för tiden, men midvinterblot och landstings jubileumsmiddag är en stående spelningar sedan många år. Det är få förunnat att i över 40 år ha fått sjunga med sina bästa väninnor! Tänkte försöka berätta lite med bilder vad jag gjort sång och teatermässigt hittills! Så risk för lite längre inlägg och några bilder med dålig upplösning! Protesen kom upp på scen först med barnteater senare i Hövilt efter att jag sett foton och tyckt det blev fel fokus och kunde se otäckt ut om man inte visste att jag hade en hand. Men det syns om man tittar noga. Från vä: Jag, Katarina Sakrison, Roger Zackrisson och Camilla Collett  En av våra tidiga blotaffischer nedan. Vi träffades i högstadium jag och Camilla i Rättvik och ganska snart showade vi tillsammans, Stregas hete dans- och mim gruppen, fast jag sjöng solo redan då.  Sedan några år senare när Camilla kom till Mora blev det Go wild med Stefan Westberg och Anders Andersson.  På gymnasiet träffade jag Katzon och vi fann vara

Vilken sommar vi haft hittills!

Köksträdgården tar sig riktigt bra. Allt utom majsen som jag glömde förodla. Den kommer så sakta, men ojämnt och osäkert. Om jag inte hade haft skugga halva dagen i köksträdgården så hade förmodligen allt varit sönderbränt av solen. Men majsen hade velat ha mycket mer sol. Pak choien hann jag inte använda, bara någon enstaka så gick den i blom. Men tycker den är fin, så den får vara kvar lite till innan jag sår något annat. Sammetstagetesen är också fin. Den är ny för mig för i år och jag har den på flera ställen i rader i köksträdgården. Förra året fick jag en honungs ros av min äldsta dotter. Den gav då bara 2st ynka blommor, men nu är den på gång. Satte den i en av mina 6st portaler på ena sidan. I år önskade jag mig en till så det blev en komplett honungsrosportal! Ser fram emot när den blir så där överdådig av små gulvita honungs rosor! Visst är den söt?! Och luktar gott dessutom! Var en månad sedan jag skrev. Har varit så nu ett tag med inlägg för jag har haft fullt upp ute. Men

Fördriver tiden i väntan på......

 Här i Mora är det fortfarande vinter! Även om det töar lite vissa dagar så känns det onödigt långt bort med våren.  Fast inomhus händer det ändå en del saker. Har ju sått lite olika frön från januari tills nu, så nu måste jag plantera om en hel del, klippa klock rankorna nedan och fixa platsen där dahliorna ska "bo" medans dom vaknar. Ute är det en hel del lådor med både sommarblommor och grönsaker som jag vintersått.  Hoppas det går bättre i år än förra året för det blev inte alls bra. Har haft en härlig helg  med först med mitt arbetes julkapp: föreställningen "Peter Pan, det går åt helvete", sedan idag har jag själv sjungit jazz för SPF Majstångsbacken i Mora-Noret! Superkul! I  förra helgen var det också trevligt.  Då hälsade jag på en väninna i Falun och vi shoppade loss på Plantagen! Ville så gärna köpa ett citronträd, men blev avrådd av en som jobbade där pga  att jag saknar svalt ställe just nu. Envis kråka köpte då det här söta och mycket mindre apelsinträ