Det doftar ljuvligt i trädgården!

Grannens syrener hänger över lite på år tomt, och det gör absolut ingenting! Äntligen blommar den efter en hård nedskärning för några år sedan! Älskar denna doft!

För att inte tala om vår Bukettapel, den doftar gudomligt!


Det här är bilder från när den började slå ut, sedan blev det alldeles vitt!


Tjatar kanske lite om denna Bukettapel, men den ÄR verkligen jättefin.

Även andra blommor glädjer mig med sin skönhet som Spetsmössan...


...Gullvivan..

                                                                Nejlikerot...


Alpklematisen tål att tittas på

En annan sorts favoritblomma är dessa: två av mina fina barnbarn som testar rabarber för första gången! Ingen jättehit direkt så det var tur mormor hade isglass i frysen! :)
Samuel och Sixten

Vi har även hunnit vara iväg på två trädgårdsutställningar med riktigt finväder på bägge. Den ena var i Tällberg och vi hade med oss lite
trädgårdsdekorationer förutom våra eldkorgar och marschaller. Vi lade till Dalavapnet till vår rutsamling med Siljanstravet eller Siljansringens hästar!

Tommy gjorde en trädgårdsstake med batteriljus för trädgården, ser supermysigt ut på kvällen när det mörknar! Vår kurbitsfjäril och kurbii fick en trollslända som sällskap. Självklart kommer allt att rosta!

I helgen var vi på Silwagården i Sollerön! Magiskt vackert och supertrevligt utflyktsmål!
Nästa gång vi åker ut med Eld production blir nog till Dala-Floda på komarknad!


Börjar och slutar med syren. Jag är faktiskt "färdig" i trädgården. Har rensat, gödslat, planterar, sått, flyttat blommor, krattat, grävt, köpt nya ersättningsväxter till det som dött, städat planteringsrum och växthus, vattnat, satt fast pinnar på dahliorna och mycket mer hela maj ändå har det varit så smidigt och gått så bra. Har ju även fått hjälp med det tunga vilket hjälpte enormt! 

Nu kan jag fokusera på att njuta och vandra runt morgon och kväll på min "runda", lyssna på trädgårdspoddar och ligga i Hammocken eller måla akvarell till lite skön musik och kanske en skvätt gott vin!

Ha det så länge!//Majsan














Kommentarer