Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen lite trädgårdsfix!

 Äntligen en dag med lite trädgårdsfix!

Har väl börjat komma ikapp så smått, men har en hel del kvar. Tog dessa bilder vid sextiden imorse, kunde inte sova trotts att jag har sovmorgon och är ledig! Gräsmattan har tagit stryk, vår vattensjuka mark skapar lerfält som sedan stelnar. Det brukar fixa sig men ska anstränga mig där lite. Vår bukettapel blommar så fint nu, man ser den i bild bakom portalerna och följande tre bilder.


Förra året satte jag på motsvarande sida, hade en annan häck där förut, så nu lär det ta några år innan den blir lika fin. Alla dahlior har jag fått ut. Egentligen alldeles för tidigt, den 6-9 juni är järnnätterna över här, men jag chansade stort och började sätta ut dom 21 maj!

Det verkade funka, för dom lever ännu!



Har även fått ned frön och små plantor till köksträdgården så idag ska jag försöka få ut resterande plantor i växthuset, har ett solrosland jag tänkte försöka på till! Ha en härlig dag, det ska jag!

Kommentarer

  1. Hej Maria!
    Visst är det helt fantastiskt nu. Jag har också fått ut mina dahlior, de har stått i krukor och plastpåsar. Nu är de planterade på sin slutstation, men jag har för många. Det blev några som får stå utanför. Men det löser sig.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det skönt när dom äntligen är på plats. Jag hade för bråttom och drev upp dahliorna redan i mars, så dom hade verkligen vuxit ur sina påsar. Nästa år ska jag börja lite senare. Flera av mina dog, eller kom inte upp?! Men hade 80st så det gör inget. Måste minska ned för det är för tungt för mig, vill kunna klara själv det jag åtagit mig och inte be om bärhjälp etc.
    En fin dag i dag med, ha det /Maria

    SvaraRadera
  3. Låter som du fått gjort en hel del ändå. Bukettapel är en av många favoriter. Jag har ett träd men också en större buske som solitär. Dahliorna är står kvar i sina krukor. Det är så varmt och torrt att jag väntar och hoppas på lägre temperaturer.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu äntligen börjar jag känna mig ikapp!, det mesta är i jordemn, ett fåtal plantor som ska ned nu, sedan är det bara en rabatt och en massa ogräs i div häckar och hallon att ta tag i! Mina dahlior lever ännu, men håller med om att det är torrt! Hade dock inget val för dom hade vuxit ur påsarna och så många dahlior i krukor har jag inte plats för. Nästa vecka ska vi få 27-30 grader varmt i flera dagar, så måste nog skaffa mer fiberduk och skydda dom!
      Ha det gott, Maria!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

SHOWTIME!

 Spelar inte så mycket nu för tiden, men midvinterblot och landstings jubileumsmiddag är en stående spelningar sedan många år. Det är få förunnat att i över 40 år ha fått sjunga med sina bästa väninnor! Tänkte försöka berätta lite med bilder vad jag gjort sång och teatermässigt hittills! Så risk för lite längre inlägg och några bilder med dålig upplösning! Protesen kom upp på scen först med barnteater senare i Hövilt efter att jag sett foton och tyckt det blev fel fokus och kunde se otäckt ut om man inte visste att jag hade en hand. Men det syns om man tittar noga. Från vä: Jag, Katarina Sakrison, Roger Zackrisson och Camilla Collett  En av våra tidiga blotaffischer nedan. Vi träffades i högstadium jag och Camilla i Rättvik och ganska snart showade vi tillsammans, Stregas hete dans- och mim gruppen, fast jag sjöng solo redan då.  Sedan några år senare när Camilla kom till Mora blev det Go wild med Stefan Westberg och Anders Andersson.  På gymnasiet träffade jag Katzon och vi fann vara

Vilken sommar vi haft hittills!

Köksträdgården tar sig riktigt bra. Allt utom majsen som jag glömde förodla. Den kommer så sakta, men ojämnt och osäkert. Om jag inte hade haft skugga halva dagen i köksträdgården så hade förmodligen allt varit sönderbränt av solen. Men majsen hade velat ha mycket mer sol. Pak choien hann jag inte använda, bara någon enstaka så gick den i blom. Men tycker den är fin, så den får vara kvar lite till innan jag sår något annat. Sammetstagetesen är också fin. Den är ny för mig för i år och jag har den på flera ställen i rader i köksträdgården. Förra året fick jag en honungs ros av min äldsta dotter. Den gav då bara 2st ynka blommor, men nu är den på gång. Satte den i en av mina 6st portaler på ena sidan. I år önskade jag mig en till så det blev en komplett honungsrosportal! Ser fram emot när den blir så där överdådig av små gulvita honungs rosor! Visst är den söt?! Och luktar gott dessutom! Var en månad sedan jag skrev. Har varit så nu ett tag med inlägg för jag har haft fullt upp ute. Men

Steg för steg bilder på altan och den stora rabatten nedanför den.

 Det har hänt en hel del sedan jag köpte mitt lilla radhus. Nedanför den stora altanen ska det bli ett utekök, men eftersom vi har så mycket andra projekt så får det lov att vänta! Därför har jag ett stort tillfälligt land att leka och testa med. Satte ned alla jättedaggkåpor i en halvcirkel. Hade 2 olika syrener där redan och lite tillfällig vinterförvaring som jag flyttade. (bild nedan) Jättedaggkåporna är oerhört fina och toppen att fylla ut buketter med.(bild nedan) Sedan är det dags att klippa bort alla blommor, en del klipper hela vägen ned men jag tog bara bort blommorna. (bild nedan) Solrosor, amarant och sommarrudbeckian  fick göra jättedaggkåpan sällskap. (bild nedan) Jag köpte huset 2011 och då var det fokus invändigt, fick hjälp av mina föräldrar och döttrar att renovera hela huset. (bild nedan från 2012) Det fanns en liten rabatt under fönstret men jag ville ju ha mycket mer så min dotter Kimberly fick gräva.  Anlitade en snickarfirma och fick en altan på baksidan, självkl